Favourite Blogger

Begitukah Cinta...

Assalamualaikum.....
Salam to all bloggers !! Have a Nice Days... (。◕‿◕。) 







tibe-tibe......

si awek : uwaaa..uwaaa..uwaaa..[nangis]

si pakwe : urm,,bkn xmo jnji,,tp tkut x mampu nak tunaikan,,
tp abg janji akan sentiasa berdoa yg kite akan sentiasa
bersama ye...abg janji abg akn berdoa
akan setia dgn syg sorg jek...
n abg janji smoga cinta kite
smpai bile2 hingga ke syurga.....



yep..mmg lumrah,,zaman la nih,,baek yg kecik,,besar,,
yang tua @ yang muda..aku dok perasan la,,cinta bagai nak rak,,kehulu ke hilir,
yg laki plak sumer pakat tabur janji manis mcm gula kapas..
si perempuan plak kasik lentok habis..caye jek...

suke la tuh...bile si lelaki kate :

abg akn jg syg sampai bile-bile..
abg akan sntiasa bersama syg..
abg akn pndg syg sorang jek..
abg cinta syg sorg jek xde yg laen..
abg janji akan sehidup semati dgn syg..

cheh !! janji tetap la janji,,tp bley ke janji tu ditunaikan..
confirm ke die tu jodoh kite...dah taw ke die tu mmg die jodoh kite..
yg si lelaki plak.how the hell la bley plak janji sehidup semati..setia pd sorg jek..
sedangkan dorg sndiri pn xmampu nak kawal nafsu & perasaan masing2...
n yg aku xpaham nye..si girl lak bley je tabur janji nak 
sehati sejiwa sedangkan die pun belum kawin lg dgn laki tuh...
ish,,mane plak die taw yg tu suami die..haih!! payah sggh la kalau dh gatai megheella ni,,
even org yg dh tunang,kawin pn bley berpisah,,ni kan setakat couple jek..
penah dgr cinta dgn org laen,,tunang dgn org laen,,
last2 kawen dgn org laen,,,huh!! ape citer tuh...
jodoh tu kan dah ditentukan..
kite manusia ni jek yg pandai merancang...

time bercinta,,couple,,tgh loqlaq bermadu kasih...
i luv u..u luv me...
mmg la rase mcm die jodoh kite...mmg la rase cam best tahap cipan..
mmg la rase best mcm dunia ni kite yg punye...
tp kite kene ingt...hati manusia ni sentiasa berubah...
sbb tu la iman kene kuat....
tp not rite la kalau seseorg tuh bwat janji yg die sendiri pun xpasti lagi...
it's not a real thing la lol !!

ok..let say la...dlm 1000 yg korang kenal...bpe ramai yg
korang jmpe dari jadik kawan,,then jadik kekasih tunang n kawin...
ce cite..ce cite...ramai ke yg cm tuh...!!

ape2 pun behave u'r self..jnji mmg bley..tp berpada-pada..
setiap kehidupan yg dilalui kenelah ade sikap sabar,,,
klu xde sabar...haih!! ssh lah...

slow n steady..
x slow x menjadi la beb...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..Usiaku..

Daisypath Anniversary tickers