Favourite Blogger

Ape yg Girls nak dari Laki....

Assalamualaikum.....
Salam to all bloggers !! Have a Nice Days... (。◕‿◕。) 


hmmm...dah lame rase nye xmeng'hupdate' blog berabuk aku ni...
tgn ni rase cam nak menari-nari je atas keyboard..hehehehe
idea ttbe dtg mencurah-curah mcm air terjun la plak...
tp tu la,,mood je yg xde tuk menaip....

hmm...what topic we will talk for today?!

td duk on9...p la jenguk twitter jap...
ade plak soklan...
bunyi nye gini....



" Apa yg Girls nak dari seorang Lelaki yg akan bergelar sbgai SUAMI.."??

waa..menarik jgk nih....
bkn sng skrg nih nak cari org yg betul2 ikhlas nak amik kite jdik wife..
haih!! klu iktkn aku...sng je jwpn nye...
sampai satu saat..akan dtg la jodoh kite tu..
xperlu bersusah payah untuk mencari....ye x??

sebenarnye..girls mcm kami ni xde la nak yg terlampau perfect yg amat..
sbb kaum kami pn xd yg perfect...
tp...aku cume nak.....lelaki yg......


Agama (Beriman)
cukup amal ke x bg seseorg tu bkn ukuran tuk kite kate yg si DIA tu 
beriman..hmm..bkn mudah tuk menilai keimanan seseorg...melainkan 
Allah saja yg bleh menilai...yg bkn nak yg terlalu perfect mcm Rasulullah
@ pn shbt Rasulullah...tp ckup la sekadar mampu menunaikan ape yg
di suruh dan apa yg di larang...
tp kite sedia maklum kn..girls ni mesti nak cari yg level keimanan die
tinggi...nak plak yg jdik imam masjid dgn suara sedap bile bc Al-Quran...
pergh!! confirm cair punye...hehehe

tp hakikat nye...org begini nak terima ke org mcm kite yg 
ala-ala xbpe nak alim nih!! kan..kan...kan..

so , cukup la sekadar kaum korg tu tau
mane yg baik...mne yg buruk...
mne pahala..mne dosa...

Setia
hmmm...yg ni teramat lah penting...xmau la yg kaki pompuan
yg dpt gelaran Playboy...tp xhensem mane pn,,,,
xkn nanti dah kawin...sibuk berpoya-poya kt luar...
anak bini kt umah di abaikan...ish!!!
simpang malaikat 44 dpt laki gituh....xcerah mase depan...


Manly
saling memahami di antara satu sama lain...
beri pehatian sepenuhnye...ok btul kaum laki bile dah besar
mmg tggjwb pn besar...nak plak dah jdik hasben org..
huh!! lg besar tggjwb...
keje tu keje jgk lah...tp y not u'all manage time...
siang u'all keje,,mlm la mse u'all hbiskan mse dgn org tersyg...x gitu?
pmpuan plak kene la phm bile time dorg tgh bz...mmg xd mse tuk lyn...
jgn la marah xtentu psl..naik angin hbis terbalik satu rumah...
hidup ni kene ade konsep GIVE & TAKE...
baru la kekal smpai ke akhir hayat...cheeewahhh!!
 .. Romantik..
..Jujur...

the story...
Alang2 bercakap psl ni...aku terase mcm nak share something ngn korang...hmm...aku ade sorg kawan...kisah berlaku mse tu aku study lg kat Melaka...die ni sgt2 setia dgn pakwe die...reka la mcm2 citer buruk sal pakwe...confirm die x caye pnye...mmg die setia giler arrghh!! smpai satu mase pernah aku bertanya sesuatu dgn die...

" wei..ko syg x pkwe ko.. "

" syg la beb!! ko ingat aku memain ke...aku klu bleh nk kawin dgn die...xd laen dah.."

" wow!! dasyat no..."

" aku ni klu dh couple...setia sgt..mmg ssh nk suke kat org laen..."

Nak dijadikan kisah...die break off...mmg die sedih giler kot...nak taw sbb pe?? hmm..gara-gara pakwe die yg playboy n budget macho...ramai peminat la konon nye...haih!! ntah lah...aku x tertarik pn...hehehe...hmmm awek sikit pny cantik bleh plak cari pmpuan lain..cheh!! berangin aku....dasar lelaki!!
( hambik kau!! )...after dat die nekad...klu die couple lg mmg die xkn setia lg dah....n one more thing..die kate klu pakwe bkn kaki pompuan skali pn,,,die nak break off jgk...sbb pakwe die asyik bz dgn job...smpai xde mase lgsg nk bersama...mmg xd mase...setakat msg tny da makan ke blm? then malam gudnite...tu la rutin dorg tiap2 hari...smpai die kate mmg xpnh share pape problem...bnyk terase ati jek....tp die diam jek...

hmm..last2 die x break pn...die just couple ngn lg sorg..berbeza sgt2 laki tu...die kate...skandal die ni sgt2 caring...ambik berat...cukup perhatian...mmg xsme ngn bf die lah...mcm langit dgn bumi....haih!! dunia oh dunia....what happened lah....

so,,moral of the story...Cinta tak kejam tp manusia  yg xtau nak menghargainye...