Favourite Blogger

Dah Gatai Sangat!!


Zaman sekarang ni...kita tengok ramai sangat dah yang kawin muda..
aih!! biaq pi la kat depa,,,depa nak kawen...
[ haha..tu diaa..bak kate org kedah la.. ]

pelik jgk la aku rase..sbb pe tau...
yang haram tu la yg "auww!! sweet nye.."
tp yang halal tu plak satu yg arrghhhh....!!

klu tgk zaman la ni,,,mak bapak rela tgk anak2 ber'couple2'...
bersidai kat merata-rata..dorg rela anak dorg gitu gini..
dari menikah mase muda...dgn alasan...

ish!! dorg muda lagi,,,nak masak pun x reti....anak laki plak...nak tanggung bini makan ape,,,xkn pasir plak...ish!! deme ni study lagi...tgg la hbis study dpt keja baguihh!!"hang jangan duk gatai sangat nak menikah,belajaq pun tak habih lagi dah  gatai nak menikah...blalalala" 

aih!! dah ustaz ustazah kata..
bagi la dorg kawen kalau dorg nak kawen,,buat ape bg dorg 
pikul dosa banyak2....syaitan tu everywhere...anytime die duk 
kacau manusia nak bg ikut dia....
bila dah ikut die pun bersorak gembira terlompat-lompat mcm kera...
[ haih!! macam la aku nampak..hehe ]

mak bapak x usah risau la...
kalau kawen muda ni....nanti Allah limpahkan rezeki...
percayalah janji Allah sbb Allah tu x pernah mungkir janji....
Insyaallah.......


.kalo rase dh sedia pikul tanggungjawab, dh sedia dari segi kewangan, 
dh sampai jodoh benda yg baik haruslah dicepatkan..
tunggu lame2 buat tanggung dosa je..
HIDUP berpandu pada AGAMA bukan pada ADAT :)


P/S : Bila orang kawen muda yang terang lagi bersuluh benda tu halal dan sunnah semua dapat cop "gatai nak menikah"..tapi bila couple2 dan maksiat merata yang terang lagi bersuluh benda tu haram dapat cop "alahai sweetnyaaaa" .bahkan, ibu bapa sekarang lebih rela ia jadi haram dari di pandang oleh orang yang anaknya "gatai nak menikah"  faham tak ?

**insyaallah..aku akan menyusul x lame lagi...



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..Usiaku..

Daisypath Anniversary tickers