Favourite Blogger

Dia dan Saya : How do you know me?

Sambil termenung tongkat dagu..mata lihat keluar tingkap...memerhati gelagat setiap orang yang lalu di depan rumah...(tersenyum.. **)

Lihat wed pic...mula teringat zaman masa first kami kenal each other...
hmm..dekat mne eh?
Ada org jmp kt taman la, pasar la, nak lagi berkat dekat masjid..wahhaaha..
but me! not there...just in laman maya...hohohohoho...
mase tu xsilap zaman FRIENDSTER dan jugak MYSPACE....
time tu fesbuk tak de pun lagi...twitter ke, insta ke, mmg tak de ok!
selalu la duk bukak online pakai fenster ni...
one fine day, terbaca satu msg... "hai, mcm kenal jek"
" awak org yang saya slalu kacau masa kat sekolah tu kan"

hmmmm..gitu la ayat nya lebih kurang..lupa dah...
maap le..ampun en.somi ye...xingat dahhhh...lama dah kot...
hehehe...time tu hati bebunga-bunga duk depan kompiter....
tgk profile pic...eh..mcm kenal lak mamat ni...
sapa eh? duk tertanya-tanya...mmg kenal sangat...
sah! budak silat....hmm..start dari situ lah change no.fon...
then message...sms,...tak boleh blah gile dgn super saver...
sanggup ni tunggu pkul 12 malam..semata-mata nak gayut...
haaaaaa....nak tau cite tak!
zaman tu tak berani nak bgtau en.ayah dan puan emak yang aku tgh bercinta...
sampaikan nak bergayut pun duk dalam selimut..kahkahkahkah..
memang kelakor..takut pecah rahsia....
tapi lepas tu memang penah terkantoi...siap tanya..
"hah! tak tido lagi, dengor kamu duk sembang dengan sapa? "
pot pet pot pet lepas tu....tahan je la tinga ni....nyaris tak bernanah....

hai lah! en somi oiiii....kelakar yek time tu...
tingat first time we met! kat mana? Medan Gopeng...
tu bus stand medan gopeng tu lah...kan ada banyak kedai situh...
jmp sat...ceh! cover-cover gituh...
order tomyam, nasi putih, telur dadar, air sirap, nescafe...
haaaaaa....tak boleh blah weiiii, air orang kawin katanye...
almaklum la..awak takut nak mintak mahal-mahal..kikikiki...
kang tak mampu nak bayor plak....
harap teman idak le...time tu teman student lagi..heheheheh
(ececeeh...pandai perak weiii...celup je pun..)

senyum sorang-sorang bila teringat...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..Usiaku..

Daisypath Anniversary tickers