Favourite Blogger

' Hari Jubah Saya '

Alhamdulillah...syukur yang teramat sangat...
8.11.2014...adalah hari gembira sy...hari suka sy...
Got my Degree in Accounting...
Dengan tak dijangka..tak disangka..dan mcm tak percaya
sy dah berjaya berada sampai tahap ini...seperti mimpi...

(berhenti, dan menung seketika)
teringat kata-kata seseorang yang pernah memberi kaunseling
kepada sy...mase tu sy tgh down sangat2...klu tak silap sem 2 kot time tu...
mmg tgh down giler....
melihat result sy masa sem 1...tak memuaskan...(ini kisah benar!)
die kata " kalau gini la result awak, jangan harap la awak berpeluang nak sambung
degree...mimpi je lah awak nak smbung belajar...tak payah mimpi la..."
sentap seketika...mungkin dia lupa mungkin dia ingat apa yg dia katakan..
wajarkah seorang kaunselor berkata begitu...
bukan ke sepatutnya die memberi kata-kata semangat...dorongan dan sokongan...

Kepada cik kaunselor:
Alhamdulillah...dengan kata-katamu itu...sy berjaya berada di tahap ini...
terima kasih kerana mencabar saya...

Berbaloi sudah penat lelah saya..susah payah saya di sini..
terkejar sana sini menyiapkan assignment, tutorial...
kadang-kadang sampai terlupa waktu makan...
lintang pukang waktu tido...bersengkang mata...
terlupa si suami kerana leka dengan final year...

Terima kasih semua...terima kasih mak..terima kasih ayah...
banyak susah payah pasal saya...
Terima kasih kepada semua ahli keluarga saya dan jugak family in law...
Tiada kata-kata indah yang mmpu dikatakan...selain...
TERIMA KASIH di atas segala-galanya.....
Alhamdulillah...

Mak! Ayah! Abg! Kita dah tunaikan janji kita...
Sayang kamu semua!! Much Love!












*_*

                                                                                                                                                                                                                                                         

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..Usiaku..

Daisypath Anniversary tickers