Favourite Blogger

Aku siapa ?

Assalamualaikum....hai alls!
(senyum senaman utk sentiasa nampak muda)

hehe...menggedik sekejap...beriya nak letak pasal diri sendiri kt sini kan...saja tengah bosan tak tau nak buat apa kan...so, that's the idea...rasa mcm nak buat detail diri sendiri... so, "aku pny blog aku pny suka lah"..tujuan bukan utk show off ke apa...tapi biarlah aku pny suka nak letak apa pun...hehehe

Once upon a time....(20++ years ago)

Jam menunjukkan angka 9 pagi, Puan emak tengah menggoreng bihun  di dapur....dalam perut tengah sarat mengandungkan aku tunggu masa nak keluar lihat dunia jek....tetiba rasa sakit datang, tanpa membuang masa orang di rumah panggilkan bidan...tak lama lepas keluar 'manusia kecik seberat 2.++kg' tanpa tangisan...semua panik..suspens...sekali bidan tu kasi cubit sikit, terus nangis...hahaha
nampak tak baik kan aku...keluar tak banyak ragam.... :)..bangga rasanya...bukan senang org nak bersalin dekat umah sbb dengan kelengkapan yg tak cukupkn...tp memang dah xsempat nak pegi hospital...udah tak sabor nak keluor...9 Jun 19++ aku dilahirkan dlm keadaan sihat walafiat even berat aku biasa2 jek....hehe....nama diberi > NUR HAZIRAH AHMAD YUSOF < dgn makna 'cahaya pilihan yang terbaik.....

Can call me Azira...senang dan cepat nak ingat...ayah asal orang Perak..mak plak asal orang Terengganu...huhu..maka nya aku lahir kat Terengganu sbb mase tu ayah first posting keje kat sekolah area Terengganu...tak lama lepas tu umur aku dalam 3 bulan mcm tu, ayah kene transfer ke Perak pulak...so now we are here for 27 years...alhamdulillah...perjalanan hidup yang lancar even if ada problem dlm family tu biasa lah...lumrah kehidupan....

First school kat Tadika Islam on 1994....and then sambung plak dekat SK Air Papan...hehe..aku duduk kat kampung je sebab ayah kene jaga opah dengan arwah atok....Tingkatan 1 sekolah mmg betul2 kt depan rumah opah....time orang sibuk2 nak assembly, aku baru la terkedek-kedek nak pegi sekolah..hoho...kenangan manis byk woooo time tu....then naik Form 4 aku pindah masuk teknik amik course Civil Engineering selama 2 tahun...habis SPM dengan kelulusan yg boleh dibanggakan...perjuangan tak habis setakat tu aje....further study dekat Mara Professional College area Melaka....amik course Accounting....even i'm not interested but i'm trying to be the best among the best....berpandukan motto kehidupan aku "HENDAK SERIBU DAYA..MAHU SERIBU CARA"....berjaya tamatkan pengajian then rest and relax for 3 months...continue degree plak dekat Universiti Selangor (known as UNISEL) about 4 years....masuk tahun akhir, lg 6 bulan nak habis semester....apa orang kata dah sampai seru aku diijab kabulkan dengan seorang jejaka kelahiran KL tetapi menetap di Perak....apa yang best nye di sini, he's my senior mase sekolah menengah...itulah orang kata 'kalau dah jodoh tak kemana'....selalu duk usha, duk tengok tak disangka-sangka itulah jodoh kita rupanya...Subhanallah percaturan Allah itu amat cantik dan teratur....tak perlu nak risau kalau jodoh sampai lambat...relax jek biar apa orang nak kata...dah penat diamlah dorang....

Merasa meraikan majlis Konvo dengan family dan family in law serta husband tersayang...meriah majlis dennn....alhamdulillah...tak ada anugerah yang paling indah selain mendapat seorang husband dan family yang sangat2 memahami dan sentiasa memberi sokongan....susah payah always by my side...im not alone ok! dalam perancangan mahu sambung master..tp belum ada rezeki lagi.. Insyaallah oneday, i'll become a reality....

aku ni 3 beradik je..and i'm a 2nd child...of course orang kata anak kedua ni jiwa nye kental, kuat semangat, apa pun masalah yang ditanggung seboleh2 nye tak mahu melibatkan orang lain...sendiri pny masalah sendiri tanggung...sangat2 susah utk bercerita tentang hati dan perasaan...romantik tu sikit je tak pandai sangat...tapi yang paling ketara degil! kalau putih katanya, putih la...keras hati tp mudah lembut hati.....

suka sangat dengan novel...tak kisah la genre apa...tp novel...penah sekali tu lepas gian, sampai 6 buah novel aku borong...kayalah Popular tu kan...banyak sangat aku melabur...jumpa je kedai buku, confirm keluar dengan seplastik novel...sampai kan dekat dalam bilik tu, siap ada one place for me...for my collection siap dengan tempat istirehat skali.....hihihihihi....berkenan dengan rabbit...dulu ada bela 2 ekor si Dobby dan Donny...tp dah tak ada..sakit..umur tak panjang....hmm..one thing sangat2 suka kan kereta Beetle waksegan yang comel tu...berhasrat utk mendapatkan nya walau dlm apa cara sekalipun dgn hasil titik peluh sendiri..Insyaallah....

 

 

 


p/s : Zaman study dekat Melaka...with my BFF...

 
 



p/s : pic ni mase study degree kat Unisel


p/s : tempat istirehat kami








p/s : Our solemnization and reception....

Cerita untuk permulaan tahun 2015....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

..Usiaku..

Daisypath Anniversary tickers