Favourite Blogger

Dia dan Saya : Chemistry?!!

Bercakap pasal chemistry..
Formula kimia tertarik antara satu sama lain...
kadang-kadang sesuai...kekadang ada yg xkena....
molekul xserasi...zarah-zarah berbeza....

ohohohoh!! pening lah....
"weyyy..Azie...best tak kahwin" ayat paling biasa member2 akan tanya
bila dorg sendiri dah nak kawin...bikin dorg jadi x sabor! haha

Senang cite..aku pun jawab lah..kawin tu lagi best dari bercinta...
nak tau best die mcm mana...korang kawin ahhh! br tau....hehehhee
Memang sgt2 berbeza..200% berubah...anything change dlm sekelip mata...
kelip-kelip mata je...dah berdua...dah stay sekali...share room...kalau dulu
roomate aku adalah mysister...now it change to DIA...sapa? Now and forward
he is my truly deeply madly myhusband...everything we gonna share dua-dua...
yg kedekut trus tak jadi nk kedekut....so, when we stay under one roof, maka masing2
show off perangai sendiri...kalau dulu masa cintan-cintun punyalah cover...tak tunjuk yg
buruk...semuanya baik2 belaka...dan sekarang, masa utk tunjuk taring masing-masing..muahahahaha

Terdetik lah di hati..."ooo..macam ni rupa nya die selama ni.." nak marah..NO!! course he's my husband..kene taat setia...terima seadanya...(senyum...)...marriage is someting like everything we share together....untill today, i'm still learn how to be a perfect wife..daripada bende yg paling remeh temeh smpai lah bende yg penting2 kene jaga...

Let me story...
Aku suka tengok benda yg kemas dan teratur...so, bila aku dah sepahkan sesuatu...mesti kemas balik x kiralah cepat atau lambat...janji it's look neat and tidy...tapi, dia suka buat seseuatu yg merapu...bila carik barang je, sepah-sepah tinggal macam tu aje...xde pulak die nak kemas balik ke apa...aku pulak
memang suka membebel pot pet....kadang kalau tgh membebel he said "syhhhhh! kemas je lah" bukan susah pun...hmm...dgn muka tak puas hati, aku pn kemas lah.... :)

Aku kalau pakai kereta, beli makan ke apa ke..confirm balik, aku buang mana yang patut...tapi die, cheh! kadang2 bungkus nescafe..tinggal 2,3 ari dalam kereta...bawak bekal nescafe arini, balik keje xbawak turun...esok ditanya baru lah cakap ada dlm kereta...nk buat apa..pekasam! mula la aku membebel pot pet....

tapi, yang bestnye plk..tiba time die rajin...habis semua dikemas nye...tak tinggal secalit habuk pun...
tu la pulak kan...tapi nak tunggu die rajin macam tu ntah la taun  mana, bulan mana...part iron baju plk..selagi berkedut selagi tu lah kene iron...hoho...tp time aku tak ada, pandai pulak iron baju sendiri...hehe...biasa la tu..saja nak manja....

nak pulak time p shopping, aduhhh!! paling seksa...ni tak cantik...tu besar sangat...ni corak die buruk nnti nampak badan gemuk...yg ni pulak xde poket...mak aih! hbis semua dikritik nye...geleng kepala promoter tu...kadang2 shopping berjam-jam tp xd satu pn dibeli nye...ooh! cukup cerewet...berbeza pulak dengan aku....aku suka survey dulu, then mana yg berkenan, try...rasa sedap n selesa..trus amik and bayar...kadang2 tu die tolong pilihkan kene plk dgn selera aku..aku main amik je...tp kalau die, bila ade yg berkenan, duk tunjuk kat die...dengan slumbe die reject!! haha..last2 pilih sendiri...

Tapi itulah yg buat, hidup rasa terhibur..kan kan kan,..tak caya, tny lah dekat org yg dah kawin...
ada ke org nk jawab kawin tu tak best!!

Kalau nak diceritakan semua sekali, mmg banyak giler....random je ni...
korang pulak cam mana...?!

So, the question is.......
Best tak kawin??!!!